Aşkale Çimento´nun Trabzon tesisi yıl sonuna yetişecek

Aşkale Çimento, yeni yatırımlarla üretim kapasitesini artıracak.

Aşkale Çimento´nun Trabzon tesisi yıl sonuna yetişecek

 

 

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, yeni yatırımlarla üretim kapasitesini artıracaklarını söyledi.

Yücelik, ?Trabzon çimento fabrikamızda yeni bir öğütme paketleme tesisi kurmaya yönelik bir yatırımımız var. .Bu yatırımla birlikte kurulu kapasitemiz yılda 1 milyon 600 bin ton olacak. 210 ton/saat kapasiteli değirmen, 20 bin tonluk bir çimento silosu ve 80 bin tonluk klinker stok silosu yapıyoruz. Projelerimizi bu yıl sonuna kadar devreye alacağız.? dedi.

Rekabetçi yapılarını korumak adına yatırımlarının sürdüğünü söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, bu yıl sonuna kadar Bilecik ve Trabzon´daki yatırımlarını faaliyete geçirecekleri bilgisini verdi. Kapasite artırımı yatırımlarıyla gelişimlerini sağlarken, olası satın almalarla da büyümeye devam ettiklerini belirten Yücelik, "Kapasite artırımı noktasında özellikle yeni ve iyileştirme projelerimize hız verdik. Gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlarda ve bunların mevcut üretim teknolojisiyle adaptasyonunda önemli başarılar yakaladık." dedi.

Yurt geneline yayılmış sanayi yatırımları yaptıklarını dile getiren Lütfi Yücelik, Aşkale Çimento olarak genel anlamda piyasanın ihtiyaç duyduğu çimento ve hazır beton tiplerinin tümünü üretme ve karşılama kapasitesine sahip olduklarına dikkat çekti. Yücelik, ayrıca standartlar dâhilinde gelen talepleri de değerlendirmenin yanı sıra bunlara en çabuk şekilde cevap verecek imkânlarının bulunduğunu aktardı.

Grup olarak yıllık ortalama 14 milyon ton çimento ile 1 milyon 900 bin ton hazır beton üretim kapasitesine sahip oldukları bilgisini veren Yücelik; Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane, Erzincan, Bilecik, Giresun, Ağrı, Rize, Bursa, Samsun, Tokat, İstanbul ve Amasya gibi geniş coğrafyada faaliyetlerinin sürdüğünü kaydetti. Yaptıkları yatırımlar kapsamında geçmiş yıllarda Bilecik ve Bursa´yı kapsayan Sançim´i bünyelerine kattıklarını hatırlatan Lütfi Yücelik, Sançim´in ardından Samsun Kavak´ta bulunan Kavçim´i de güçlendirdiklerini söyledi.

Bu yıl içinde tamamlanacak olan iki yatırımlarının bulunduğu bilgisini veren Yücelik, "Söz konusu yatırımlarından biri Bilecik fabrikamızda çimento öğütme kapasitesini artırmaya yönelik. Burada iki adet 100 ton/saat kapasiteli değirmenimiz vardı. Şu anda montajın yüzde 50´si tamamlandı. Geriye kalan kısmı ise bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Diğer bir yatırımımız ise Trabzon çimento fabrikamızda yeni bir öğütme paketleme tesisi kurmaya yönelik. Kapasitemiz yılda 1 milyon 600 bin ton olacak. 210 ton/saat kapasiteli değirmen, 20 bin tonluk bir çimento silosu ve 80 bin tonluk klinker stok silosu yapıyoruz. Projelerimizi bu yıl sonuna kadar devreye alacağız.

Bunların yanı sıra birden fazla yurt içi ve dışı yatırım projemiz var. Bunlara yönelik çalışmalarımız da sürüyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Aydın GELLECİ Günebakış


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false