Asgari ücrette maliyetin yarısını devlet karşılayacak

Bin 300 liralık asgari ücrette kararlı olan hükümet, oluşacak ek maliyetin yarısını karşılayacağını açıkladı. Uygulamanın devlete maliyeti 3 milyar lira olarak hesaplandı. Başbakan Davutoğlu, "Sözümüzün gereğini yaparız" dedi

Asgari ücrette maliyetin yarısını devlet karşılayacak

 

AK Parti´nin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin bin 300 liraya çekilmesi halinde işverenin sıkıntıya girmesini önlemek dönük çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hükümet, işveren kesiminden gelen "maliyetler yükselirse, işçi çıkarmalar ve ucuz işgücüne yönelme olur" endişesini giderecek uygulamaları hayata geçirecek. Bu kapsamda ek maliyetin yarısı devlet tarafından karşılanacak ancak bu destek bir yıl ile sınırlı olacak. AK Parti, seçim meydanlarından vatandaşa verdiği sözü yerine getirmek için harekete geçti. Asgari ücretin 2016´nın başından itibaren bin 300 lira olacağı en yetkili ağızlardan dile getirildi. Bu uygulamanın işverenler, sektörler ve işsizlik üzerinde olumsuz etki yapmasını önlemeye dönük çalışmalarda son noktaya gelindi. Üzerinde durulan formüle göre asgari ücretin bin 300 liraya çıkması ile ortaya çıkacak maliyetin yarısını devlet üstlenecek.

´BU KONUDA TEREDÜDÜMÜZ YOK´
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, asgari ücretin net bin 300 lira olması konusunda tereddüt bulunmadığını ve 1 Ocak´tan itibaren geçerli olacağını söyledi. Meclis´e kayıt yaptırmak için gelen Zeybekci, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun iş dünyası temsilcileri, STK´lar ve sendika başkanlarıyla 7 saat süren çok faydalı toplantı yaptığını belirterek, soruları yanıtladı. Asgari ücretle ilgili soru üzerine Zeybekci, yasal düzenleme gerektirmeyen vaatlerinin 3 ay içinde hiçbir taviz verilmeden uygulanacağını söyledi. Zeybekci şöyle konuştu: "Çalışanların eline net olarak bin 300 lira geçmesi konusunda en ufak bir tereddüt yoktur. Bu olacaktır ve 1 Ocak´tan itibaren uygulanacaktır. Tabii bunun reel sektöre bir yük getirmesi de doğaldır ve normaldir" dedi.

SABAH


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı