Alışveriş hastalığınızı nasıl yenersiniz?

Alışveriş yapmak hemen her kadının zaafı... Eğlenceli ya da durağan bir hayata sahip olması kadının alışverişe olan tutkusunu değiştirmiyor. Bu tutku kontrol edilemez boyutlara ulaşırsa büyük risk.. İşte bir kaç öneri...

Alışveriş hastalığınızı nasıl yenersiniz?

 

 

Yeni bir şeyler almak pek çok kadına huzur ve rahatlama hissi veriyor. Fakat sıkıntılı olan kısmı bazı kadınlarda bu durum biraz daha ileri seviyeye ulaştığı durumda ortaya çıkıyor. Alışveriş yapmadığı zamanlarda mutsuzluk ve rahatsızlık duymaya başlıyorsanız ?oniomania? hastalığına tutulmuş olabilirsiniz.

Oniomania alışverişe duyulan tutkunun hastalığa dönüşmesi anlamına geliyor. 

Bu hastalığa yakalandığınızı düşünenler için öneriler;

Kendinize bakın

Oniomania hastalarının birçoğu alışveriş yaptıktan sonra kendilerinden bir rahatlama olduğunu söylüyor. Bu kişiler üzüntülü şeylerden kurtulma yolu olarak alışverişi kullanıyor. Eğer böyle bir durumunuz varsa bu sorundan kurtulabilmek için öncelikle kendinize bakmalısınız. Üzüntülerinizden ve sıkıntılarınızdan kurtulmak için illa ki bir şeyler satın almak zorunda değilsiniz. Başka yöntemleri kullanarak da bu ruhsal durumunuzdan kurtulabilmeniz  mümkün oluyor. Bunun cevabını yine kendi içinizde vereceksiniz. İllaki hoşlandığınız başka şeyler de vardır. İlk aşamada birçok kişi için anlamsız gelse de bulacağınız başka aktivitelerle bu hastalıktan kurtulabilirsiniz. 

Alışveriş sitelerinden ve vitrinlerden uzak durun

Günümüzde alışverişi tetikleyen bir etki de internet sitelerinden alışveriş yapmak. Dışarıya çıkmadan kolayca ürün elde etmek tüketim çılgınlığını oldukça tetikledi. Fakat hala mağaza mağaza gezip alışveriş yapmayı isteyen kişiler de var. Her iki durumda da pek çok alışveriş hastası, her ne kadar bir şey almayacağını ve sadece baktığını söyleyerek kendini kandırıyor olsa da bu aslında kendisine ve çevresinde söylediği beyaz yalandan öteye gidemiyor. Bu yüzden en pratik yöntemlerden bir tanesi de alışveriş sitelerinden ve vitrinlerden uzak durmak.

Kredi kartlarınızdan kurtulup sadece nakit kullanın

Alışverişi hastalık haline getirenlere bakıldığında kartlarının son limitine kadar kullanan bir kitleyle karşı karşıya kalırsınız. Kredi kartı ile alışveriş yaparken bütçenizi farkında olmadan harcama yaparsınız. Nakit harcamaya daha çok özen gösterirseniz, kendinizi alışveriş yaparken kaybetmekten kurtarabilirsiniz. 

Yanınızda fazla para taşımayın

Nakit kullanmak bir çözüm olsa da buna da bir sınırlama getirilmelidir. Dışarıya çıkacağınız zaman yanınızda ne kadar nakit alırsanız o kadar harcarsınız. Bu bakımdan para harcamanızı engellemek için kendinize bir çizelge hazırlayın ve bütçenizi zorlamadan hatta mümkünse birikim yapmanızı sağlayacak şekilde üzerinizde daha az miktarda para taşımaya özen gösterin. 

Bir ürün almadan önce ?Buna ihtiyacım var mı?? diye düşünün

En az düşünülen şeylerden bir tanesi ?buna gerçekten ihtiyacım var mı?? Pek çok kadın aynı üründen ya da çok ufak değişiklikle benzer üründen dolabında olsa bile yenisini almaya meyilli olabiliyor. Bu yüzden bir ürün almadan evvel yüze kadar sayıp, nefes alıp verin ve kendinize bu süre içinde benzer bir ürüne sahip olup olmadığınızı sorun. Sonra bu ürünü gerçekten almaya ihtiyacınız olup olmadığını da sormayı unutmayın.  İlk başlarda zor olsa da, bir süre sonra çok istediğiniz biri ürünü belki de almaya ihtiyacınız olmadığını anlayacaksınız.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı