Ali Korkut´un Yeni Trendi ibrahim Aydemir mi?

Ali Korkut, Muhyettin Aksak´tan Sonra Adnan Yılmaz´ı da mı Gözden Çıkardı?

Ali Korkut´un Yeni Trendi ibrahim Aydemir mi?

 

29 Mart mahalli seçimleriyle Yakutiye Belediye Başkanlığına gelen Ali Korkut, Göreve geldiği dönem kendisine yakınlığıyla herkes tarafından bilinen AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak´ın büyük desteğini arkasına alarak, Muhyettin Aksak sayesinde Listelerde yer bulmuş ve Yakutiye Belediye Başkanı olmuştu. 

Göreve geldikten sonra, aradan geçen zaman zarfında Ali Korkut, kendisini Yakutiye Belediye Başkanı olması için büyük çaba sarf eden, hatta Parti içerisindeki bir takım gruplarca Ali Korkut´un Aday gösterilmemesi için direnenlere karşı adeta siper olan Muhyettin Aksak´ı yalnızlaştırmış, bağlılığını ve sadakatini bir tarafa bırakmıştır diye düşünülüyor.   

Ali Korkut, 30 Mart 2014 mahalli seçimleri öncesi ise; O günlerde gerek çalışmalarıyla gerekse AK Parti Genel Merkezindeki konumu ve rolü itibariyle revaçta olan AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz´ın yanında olmayı başarmış, Adnan Yılmaz´ın sonsuz desteğini arkasına alarak bir çok güçlü Aday arasından Adnan Yılmaz´dan aldığı güç ve destekle İkinci kez Yakutiye Belediye Başkanlığına Aday gösterilmişti. 

Bilgin Siyasetçiler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut´un, Muhyettin Aksak´a uyguladığı Siyasi manevraların bugün aynısını Adnan Yılmaz´a yaptığı konusunda görüş beyan ettiler. 

ALİ KORKUT BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HEVESİNİ KİMİNLE GERÇEKLEŞTİRMENİN PEŞİNDE? 

Kasım ayında olası beklenilen Erken Seçimde AK Parti´nin Erzurum´dan Liste değişikliğine gideceği kulislerde konuşuluyor. Aday Listelerinin açıklanmasında Yerel yönetimlerin rolünün yüksek olduğunu vurgulayan bilgin siyasetçiler, konuyla ilgili şöyle görüş belirttiler. ?Siyasette Ahde Vefa en önemli hasletlerdendir.? Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut´un Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı hevesi olduğunu tüm partililer ve yakın çevresi bilmektedir. Bu hevesini gerçekleştirmek yada bulunduğu koltuğu yeniden korumak için bu tür manevralar yapacaktır. Olası bir Erken Seçim´de 2014 mahalli seçimlerinde gücünü ve desteğini arkasına aldığı Adnan Yılmaz´ın Listelerde yer bulamama sıkıntısı olduğu aşikardır. Bu yüzden Ali Korkut, Adnan Yılmaz yerine Çiçeği Burnunda Milletvekilimiz İbrahim Aydemir´in yanında olmayı tercih edecektir. Dediler. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false