AK Parti´yi yenileyerek yeni Türkiye´yi kuracağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

AK Parti´yi yenileyerek yeni Türkiye´yi kuracağız

Davutoğlu, "AK Parti´yi yenileyerek yeni Türkiye´yi kurmak. Hedefimiz budur" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Amir olan millettir, o kararın neticesini yapacağız" dedi.

"Türkiye´nin yegane partisi AK Parti´dir"

Herkesin bu seçim neticelerini doğru okuması lazım. Hepimiz muhasebe yapacağız, onun için bir aradayız. Hem Türkiye´nin siyasi geleceğini muhasebe edeceğiz hem de partimizin bu siyasi gelecek içindeki yerini, öncü konumunu ve liderlik pozisyonunu bir kez daha teyiden burada konuşacağız. Hangi istatistikler alınırsa alınsın, hangi perspektiften bakılırsa bakılsın yegane Türkiye partisi AK Parti´dir.

Kılıçdaroğlu´nun başını ellerini arasına alması lazım

Biz 5 ilde milletvekili çıkaramadık, anamuhalefet partisi 37 ilde milletvekili çıkaramadı. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu´nun seçim sonrasında aldığı oran itibarıyla da temsil kabiliyeti itibarıyla da başını iki elinin arasına alıp, bu haritaya doğru bir şekilde şöyle bakıp, hatta haritayı çalışma masasının veya salonunun en görünür yerine koyup tekrar tekrar bakması lazım, tekrar tekrar. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin ülkeyi idare etme iddiası olamaz.

(AK Parti dönemi bitti) diye birtakım başlıklar atanlar şunu bilsinler ki bu tablo, AK Parti´siz bir Türkiye siyasetinin imkansızlığını ortaya koymuştur. AK Parti bugün de yarın da yakın ve uzak gelecekte de Türk siyasetini yönetmeye, yönlendirmeye devam edecektir.

Siyaset kapılarını açık tuttuk

Türkiye´nin istikrarının, huzurunun, barışının teminatı AK Parti´dir. Dolayısıyla bundan sonraki siyasetin belirleyici aktörü olmak hasebiyle de biz hiçbir alternatifi, hiçbir ihtimali devre dışı bırakmadan bugünkü siyasi realiteler içinde hangi adımı atmak gerekiyorsa bunu atacağız. Dün bir vesileyle televizyon mülakatında da ifade ettiğim gibi biz kapıları hiçbir zaman kapatmadık, siyaset kapılarını hep açık tuttuk, millete karşı da gönül kapımızı açık tuttuk.

Ülke çıkarlarının bugün korunmasının en önemli şartı AK Parti´nin merkez, omurga partisi olarak ayakta olması, dimdik durması ve Türkiye´ye biçilmek istenen gömleklere karşı kendi kaderimizi çizecek bir kararlılıkla yoluna devam etmesidir. Hiç kimsenin bu ülkeye gömlek biçmesine izin vermeyiz. Hiç kimsenin şu veya bu başkentte oturarak, şu veya bu kapalı kapılar ardında, şu veya bu koalisyon modeli üzerinde Türkiye´ye yeni bir gömlek biçmesini istemeyiz.

Öz güvenimizi ayakta tutacağız. Hiçbir şekilde hiçbir AK Parti mensubunun yapılmak istenen psikolojik algı operasyonu karşısında yeis ya da karamsarlık içinde olmasını istemiyorum. Başımız dik olacak, çünkü Türkiye´nin başı dik insanlara ihtiyacı var.

AK Parti´yi yenileyerek yeni Türkiye´yi kuracağız

Bizim aramıza nifak sokmak isteyenler, farklı yollarla birtakım çevreler üzerinden AK Parti´ye dönük bir çaba içinde olanlar bilsinler ki AK Parti geçici, konjonktürel bir parti değildir, kalıcı ideallerin oluşturduğu tarihi yürüyüşün bugünkü adıdır ve bu yürüyüş kim ne derse desin menzile ulaşana kadar da devam edecektir.

AK Parti´nin siyasi denklemin dışında kaldığı bir tablo ki böyle bir şey söz konusu değil ama muhayyel olarak düşünülse bile, Türkiye´nin etnik ve mezhep temelli bölünmeyle siyasetin tanımlandığı bir tabloyu ortaya çıkarır.

Hepimizin farkında olmamız gereken husus, 12-13 yıllık derin tecrübelerden sonra ama bu tecrübeler dışında ola ki bazı hatalar, eksikler varsa bunları da göz önüne alarak, AK Parti´yi yenileyerek yeni Türkiye´yi kurmak. Hedefimiz budur.


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false