AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARINA KÖTÜ HABER

Ak Parti´de Belediye Başkanlarına İki dönem kuralı?.

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARINA KÖTÜ HABER

 

 

24 Haziran seçimlerinde AK Parti her ne kadar da oy kaybı yaşadığı gözle görülsede moraller hayli yerinde.

Ancak öte yandan sıranın kendisine geldiğini bilen, akıbetinin ne olacağını merakla bekleyen belediye başkanları oldukça tedirginler. 

Bugüne kadar FETÖ ile mücadelede yerel yönetimlere dokunmadığı için eleştirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanıyoruz yerel seçimlerde gerekli adımları atacak. Bunun ilk sinyallerini önceki gün yaptığı konuşmasında zaten belirtmişti sayın Recep Tayyip Erdoğan...

Edindiğimiz bir bilgiye göre de; Son iki gündür AK Parti Ankara Genel Merkezi tarafından görevlendirilen bir kaç kişilik ekip Erzurum´u karış karış dolaşıyor ve vatandaşlardan bilgi topluyor. Bir yandan kaybolan oyların sebebi araştırılırken diğer yandan yerel yönetimlerin sandığa ne derece yansıdığı hakkında raporlar hazırlanıyor. Raporların önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´a sunulacağı edindiğimiz bilgiler arasında...

Ancak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarını belirlerken FETÖ geçmişli isimleri ayıklamaktan ziyade; Ranta bulaşmış, adı yolsuzlukla anılan, nüfus ticareti yapan, aile fertlerinin ve kendisinin dünüyle bugünü arasında uçurum farkı bir yaşam tarzı belirmiş başkanların biletini kesecek.

Bunun için de bir kural ortaya atma peşinde.

Nedir o kural..?

İki dönem kuralı?.

Evet, Ankara merkezli önemli bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Yerel seçimlerde ilçesinde veya iki dönem başkanlık yapanların aynı ilçeye aday olmasına müsaade etmeyecek deniliyor.

Buna sebep olarakta, iki dönemdir o ilçede veya ilde hizmet veren belediye başkanının heyecanının bitmiş olacağı, varsa projeleri hayata geçirdiği, geçiremediyse vizyonsuz anlamına geleceği için üçüncü dönemde aday olmalarına izin verilmeyecek.

Ancak; iki dönemi dolan belediye başkanları yaptıkları işlerde başarılıysalar, halkta karşılığı var ise yeniden kendi belediyesine aday olabilecekler.

Tabi aday olabilmeleri, yine partinin vereceği nihai karar ile mümkün olacak.

Alt belediyelerde tecrübe edinen başkanların karnesine bakılıp, çok çeşitli kamuoyu araştırmaları yapılacak. Öne çıkan isimler olduğu takdirde AK Parti bunu görmezlikten gelmeyecek.

Hatır-gönül ilişkileri veya muhalefetin zayıflığını fırsat bilip ?Kimi koysam seçimi kazanırım? mantalitesi hüküm sürmeyecek.

Zaten AK Parti´yi bugüne kadar başarılı kılan sebeplerden biri de bu değil mi?

Çok iyi araştırıyor, ince eleyip sık dokuyor, duygusal bakmıyor.

AK Parti kulislerinde son günlerde bu konu iyiden iyiye konuşuluyor. Mevcut belediye başkanlarına iki dönemden fazla izin verilmeyeceği, sadece üst belediyelere aday olabilecekleri, Bunun da genel merkezin onayıyla mümkün olabileceği ciddi anlamda tartışılıyor.

Daha önce milletvekillerine üç dönem kuralı koyan ancak bu kuralı esneten AK Parti, belediye başkanlarına iki dönem kuralını getirmeyi ciddi manada masaya yatırdı deniliyor.

Bu kural hayata geçirilirse ilimizdeki dengeler nasıl değişir, onu da ileriki zamanlarda ele alırız. Ama şu bir gerçek; Türkiye erken veya değil, bir yerel seçim havasına girmiştir. Şimdiden vatana millete hayırlı olsun. Biz de kentimizdeki tüm belediyeleri ve belediye başkanlarını dikkatle takip edeceğiz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı