AK Parti´den Flaş Başvuru: Yazıcıoğlu´nun Ölümü Tekrar Araştırılsın!

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Muhsin Yazıcıoğlu olayının araştırılması için başvuruda bulundu.

AK Parti´den  Flaş Başvuru: Yazıcıoğlu´nun Ölümü Tekrar Araştırılsın!

 

 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Karanlıkta kalan Hrant Dink cinayeti, Danıştay baskını, Muhsin Yazıcıoğlu´nun şehadeti gibi olayların darbeyi araştırma komisyonunda değerlendirilmesini grup başkanvekillerinden talep ettim. İnşallah bu konular da komisyonda aydınlanır." dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılacak araştırmalarla Hrant Dink cinayeti, Muhsin Yazıcıoğlu´nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ve Danıştay saldırısı gibi olayların gizli kalan yönlerinin aydınlatılabileceğini ifade etti.

SİYASETİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞTILAR

Hrant Dink cinayetinin ardından, emniyet istihbaratı tarafından olayın arkasında, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu´nun olduğunun gösterilmeye çalışıldığını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Olay aydınlanmaya başlayınca işin içinde emniyet istihbaratının olduğu yönünde haberleri takip ettik. O zaman Emniyet İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek tutuklandı, serbest bırakıldı, tekrar tutuklandı... O gün yaşananların siyaseti dizayn etme çabası olduğu aşikardır. Bunların da FETÖ elemanları olduğu artık anlaşılmıştır." diye konuştu.

BİRİLERİ BUNLARI SÜREKLİ KORUMUŞ

Muhsin Yazıcıoğlu´nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının da tekrar araştırılması gerektiğini savunan Gündoğdu, dönemin Kahramanmaraş emniyeti istihbarat müdür yardımcısı Dursun Özmen ile Kayseri Valisi ve emniyet müdürünün "Muhsin Bey kurtuldu, geliyor" bilgisi verdiklerini hatırlatan Gündoğdu, "Bu yapı o kadar derin devlete sızmış ki birbirlerini sürekli korumuşlar, devlette en önemli yeri teslim almışlar. Neticesinde 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirme cüretini göstermişler." görüşüne yer verdi.

FETÖ PARMAĞI

Gündoğdu, 2009´daki helikopter kazasının ardından olay yerine giden kaza kırım ekibinde görevli Yarbay Davut Uçum ve Astsubay Aydın Özsıcak´ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konakladığı otele baskın yapan darbeciler arasında yer aldığına dikkati çekerek, FETÖ mensuplarının geçmişteki iş ve eylemlerinin de araştırılmasını istedi.

EMNİYET VE TSK´DA YUVALANMIŞLAR

AK Partili Metin Gündoğdu, "Ramazan Akyürek, istihbarat daire başkanıyken emniyet istihbaratı tutmuş, bir taraftan askeriye içinde yuvalanmışlar, bir taraftan yargıda yuvalanmışlar. Bu tür olayların tamamını manipüle etmek için bütün güçler kendi aralarında anlaşmışlar ve Yazıcıoğlu´nun şehadetine vesile olmuşlar gibi gözüküyor." ifadesini kullandı.

TBMM´de darbe araştırma komisyonu kurulacağına dikkati çeken Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Karanlıkta kalan Hrant Dink cinayeti, Danıştay baskını, Yazıcıoğlu´nun şehadeti gibi olayların, darbeyi araştırma komisyonunda değerlendirilmesini grup başkanvekillerinden talep ettim. İnşallah bu konular da komisyonda aydınlanır."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli