Ahmet Gökhan Yazıcı Yazdı..

Ahmet Gökhan yazıcı´nın kaleminden

Ahmet Gökhan Yazıcı Yazdı..

Liderlik; Başkalarını etkileme gücüdür. Bir kavrama lugat dışında anlam yükleyebilme, ruh ve ivme kazandırabilmekdir..!

Bir LİDERİN;büyüklüğü, inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşlerinin genişliği ve sevgisinin menzili ile ancak ölçülebilir.

Liderlik; fikir birliği arayıcısı değil sağlayıcısıdır..! dalından kopan yapraklara yön ve ivme kazandırabilen bir rüzgardır..!

Liderlik; Kendisini yönetmek için kafasını, başkalarını yönetmek için kalbini kullanabilmektir.

Liderlik;-Her ne olursanız olsun en iyisi olmaya çalışanların, Büyüklüğün bedeli olarak sorumluluk ve risk alabilmektir..!

Liderlik; Durgun Denizde dümen benim kayıkçı kavgasından uzak..! Fırtınalara karşı dümene sahip olmak ve çevirebilmektir..!

Liderlik;Kitlelerin,yüreğine,gönlüne değerler etrafında sirayet edebilme,kitleleri doğru ve idealleri çerçevesinde,peşinden sürükleyebilmektir.!

Liderlik; Dünyaya ve İnsanlara sadece kendi penceresinden değil herkesin ve kesimin penceresinden bakabilmektir.!

Liderlik; Farklı özelliklere ve beklentilere sahip insanları ortak müşterekler etrafında, birleştirebilmek,sürükleyebilmektir.!

Liderlik; Bitmeyen yanılmazlığı, asla hata kabul etmeyen kişiliği ile ; Yolu bilen, yola önde çıkan ve yolda rotayı belirleyebilmektir.!

Liderlik; Vebalini ve sorumluluğunu aldığı kitlenin üzerine güneş gibi doğup..! Gölge Olmamaktır.!

Liderlik; Milletinin her nevi maddi ve manevi problemlerine,çıkmazlarına alternatif çözüm yollarını üretebilmektir.!

Liderlik; milletinin acısını yüreğinde hissedebilme,Milletle birlikte ağlayabilme, gülebilme,hislenip, gerekirse bardağı taşırabilmektir.!

Liderlik; Padişahım sen çok yaşa cinsinden ayakçı ve yalaka tayfalarının iltifatlarına, sahte alkış ve gülümseyişlerine gülüp geçebilmektir!

Liderlik; sırtını orkestraya yüzünü millete dönebilmektir.!

Liderlik; İnsanlar ayrı ses çıkartan enstrümanlara benzerler, Lider; orkestra şefi gibi bu topluluktan gürültü değil melodi çıkartabilmektir.!

Yönetici statükoyu kabul eder, LİDER ise statükoya meydan okur .! Yönetici uygun şeyleri yapmak; LİDERLİK doğru şeyleri yapmaktır.!

Liderlik; İdeal bir lider, diğerlerinden daha uzağı görebilmek istiyor ise bu.! cücelerin değil devlerin..! omuzunda duruyor olmasındandır..!

Başkalarının yolunda yürüyenler başkalarının buyruğunda hükmedenler, geride ayak izi bırakamazlar .! Ve asla LİDER olamazlar.!

Başarı, insanlara sahip oldukları potansiyeli göstermektir.! İnsanların Sahip oldukları gücü ortaya çıkarmak ise LİDERLİKTİR.!

Liderlik; Aşağıdakiler gibi kendini ,yüksekte emniyete mahmur ve mecbur görmemektir..!

Liderlik;Kitlelerin gönlünde ve dimağında iz bırakabilmek,duyguları düşünceleri ve zihniyeti ile kitlelere rüzgar olabilmektir.!

Liderlik;Kişi ve kitlelerin umutsuzluğuna karşın, diğerlerine umut verebilmektir.!

Tanımlanması ve anlaşılması zor olsada dünyanın sonuna dek insanların peşinizden gelmesini sağlayabilmek ve ölse bile ölümsüzleşebilmektir.!

Velhasıl Liderlik; ALLAHA hakkı ile kulluk edip bunun ötesinde her türlü menfaat ve tehdide karşı boyun eğmemektir.!

selam-saygı-dua

 

 


Anahtar Kelimeler: Ahmet Gökhan Yazıcı Yazdı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı