Ahmet Davutoğlu´nun Eski Soyadı Bakın Neymiş?

Dokunulmazlık görüşmeleri için TBMM´ye gelen Ahmet Davutoğlu, kulisteki milletvekilleriyle yaptığı sohbet sırasında eski soyadını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu´nun Eski Soyadı Bakın Neymiş?

 

 

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri için TBMM´ye geliş anı merakla beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, çok sayıda milletvekili tarafından şeref kapısında karşılandı.

Genel Kurul salonuna girmek yerine bir süre kuliste milletvekilleriyle oturmayı tercih eden Davutoğlu, siyaset dışı sohbet etti. 

NEDEN ´MÜCAİT ARSLAN´ SORUSU

Davutoğlu, genel kurul salonuna girmeden önce Meclis kulisinde bir süre oturdu. Davutoğlu´na bazı bakanlar, grup başkanvekilleri ve milletvekilleri eşlik etti. Davutoğlu, milletvekilleriyle sohbetinde Mücahit Arslan´a nüfus cüzdanındaki isminin Ali İhsan Arslan olduğunu hatırlatarak, bunun nedeni sordu. Mücahit Arslan, ´´Ben Ankara doğumluyum ama aile kökeni olarak Diyarbakırlıyım. Bir Diyarbakır seyahatinde babam nüfusa kaydımı yaptırmak istiyor. Nüfus memuru ?Mücahit´ isminin irticai bir isim olduğunu ve yazamayacağını söylüyor. Bunun üzerine babam dedemin ve kendisinin adlarını birleştirerek, nüfusa ismimi Ali İhsan olarak yazdırıyor. Tüm çevrem bana Mücahit diye hitap eder? dedi. Bebekken kulağına isminin ?Mücahit? olarak okunduğunu söylemesi üzerine ise Davutoğlu, ´´O zaman asıl olan kulağına okunandır´´ dedi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da yapılan mevzuat değişikliği ile isim değişikliklerinin kolaylaştığını hatırlatarak, ´´İsmini artık Mücait olarak değiştirebilirsin´´ dedi.

´KALKAN´ NASIL ´DAVUTOĞLU´ OLDU?

Bu sohbet üzerine Başbakan Davutoğlu, kendi soyadlarının daha önce Kalkan olduğunu söyledi. Ailesine Taşkent´te Davutlar dendiğini ifade eden Davutoğlu, ´´Bizim ilk soyadımız ?Kalkan´dı. O zamanlar soyadında ?oğlu´ ifadesinin kullanılması yasaklanmış. Ancak daha sonra yasak kalkınca babam rahmetli gidiyor, hemen soyadımızı değiştiriyor ve soyadımız Davutoğlu oluyor´´ diye konuştu.

Hürriyet


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı