AHMET AĞIRMAN YENİDEN ADAY

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Bu Hafta Sonu Seçime Gidiyor

AHMET AĞIRMAN YENİDEN ADAY

 

 

İstanbul´da Erzurum adına faaliyet gösteren çeşitli derneklerin bir çatı altında toplanması girişimi sonucu oluşan İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu bu Hafta Sonu Seçime gidiyor.

28 Kasım´da İstanbul´da yapılacak olan Seçim´de Mevcut Başkan Ahmet Ağırman´ın yeniden Aday olduğu duyuruldu.

Ahmet Ağırman´ın Adaylığını açıklamasının ardından geçtiğimiz hafta ?Bende Adayım? diyen hemşerimiz Recai Acar sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak şu sözlere yer verdi. ?Ben Recai Acar olarak Federasyon Başkanlığına aday değilim. Sayın Başkanımız Ahmet Ağırman´ın her türlü yanındayım. Destekçisiyim. Memleketim için her türlü hizmete hazırım. Saygı ve Sevgilerimle? diyerek Adaylıktan çekildiğini belirtti.

Recai Acar´ın Adaylıktan çekilmesiyle önümüzdeki gün ve saatlerde de başka Adayın çıkmaması bekleniyor. Haliyle Ahmet Ağırman Seçimlere Tek Aday olarak katılacak. 

Gazetemize bir açıklamada bulunan Ahmet Ağırman ise şunları söyledi. 2010 Yılında 19 Dernekle kurulan İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanlığını 2014 yılında Değerli hemşerimiz Kenan Kağanaslan´dan devir aldım. Göreve geldiğim ilk günden beri tek hedefim Erzurumluların birlik ve beraberlik içinde tüm hemşerilerimizi kucaklayan aktif bir Federasyon yapısı inşa etmek ve Federasyonumuzu hak ettiği konuma yükseltmekti. Şükürler Olsun İstanbul´da Erzurum Dernekler Federasyonu gerek misyonuyla gerekse vizyonuyla Dadaşlara yakışır bir konuma yükselmiştir.

2016 yılı itibariyle yani önümüzdeki hafta sonu 28 Kasım´da yapılması planlanan seçimlerde Aday olmayacaktım. Başka bir hemşerimizin bu göreve talip olması ben ve arkadaşlarımın da göreve gelecek olan Yeni Başkanımızın her alanda yanında destekçisi olarak nöbeti devir etmeyi düşünüyordum. Ama 2014 yılında göreve geldiğimizde kararlılıkla ortaya koyduğumuz ?Federasyonumuzda Ortak Akıl Hâkim olacak? düşüncemiz bugün bir kez daha nüksetmiştir. Bu görevi bir kez daha omuzlayıp İstanbul´daki Erzurumlu hemşerilerimizle çıktığımız bu ulvi göreve yeniden talip olma kararı aldık diye konuşan Ahmet Ağırman şöyle devam etti.  

Ağırman, Şuan itibariyle yönetim şemamızı oluşturuyoruz.  Yeni yönetimimizde çok sürpriz isimler yer alacak. Yeni yönetim ile İstanbul´un nüfusuyla doğru orantılı biçimde artan Erzurumluların İstanbul´daki yeniden ?Yükselen Sesi? olmak arzusunu taşıyoruz. 650 Bini aşkın Erzurumlunun sesini duyurmak ve hak ettiği saygınlığı kazanması için ellerimizi taşın altına yeniden koyduk. Sıla hasreti çeken hemşerilerimizin özlemlerini biraz olsun dindirebilmek maksadıyla üzerine memleket kokusu sinmiş kardeşlerimizle sık sık buluşma ve kaynaşma organizasyonları tertip edeceğiz. Kendisini çaresiz ve kimsesiz hisseden tek bir Erzurumlu kalmayıncaya kadar çalışacağız. Federasyonumuzda göreve geldiğimiz 2014 yılındaki ilk günkü kararlılığımızla Ortak Akıl Hâkim Olacaktır. Tüm dünya görüşlerine açık ve proje üreten bir kurum olup Federasyonumuzun tüm kesimler tarafından saygıyla anılan ve proje geliştiren bir merkez haline dönüşeceğini kaydeden Ahmet Ağırman, ?Tüm Erzurum Dernekleriyle yeniden sıkı bir iletişim başlatmayı, arada kırgınlıklar, ayrı düşmeler olabilir. Bunlara bir son verip Federasyon çatısı altında bir olmamız güçlü olmamamız gerekiyor. Dedi.

AHMET AĞIRMAN KİMDİR:

1961 Erzurum, Oltu doğumlu olan Ağırman, ilköğrenimini Oltu´da liseyi ise Kars´ta tamamladı. İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi´nden 1985 yılında inşaat mühendisi olarak mezun olan Ahmet Ağırman, 1997 yılına kadar serbest olarak çalıştı. Erzurum İl Genel Meclis üyeliği, İl Daimi Encümen üyeliği ve Plan-Bütçe ve Mali İşler Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunan Ağırman´ın ilk İSTON deneyimi 1997 yılında başladı.

BİMTAŞ A.Ş.´nın kurulmasının ardından bu şirkette görev yapmaya başlayan Ahmet Ağırman, şirket bünyesinde koordinatörlük ve proje müdürlüğü görevlerinin ardından 2007 ? 2011 yılları arasında BİMTAŞ AŞ´de Genel Müdür olarak görev yaptı. 

Çalışma süresince önemli projelerin içerisinde bulunan Ağırman; 1999 depreminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Kriz Masası Hasar Tespit Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. Bu süreçte Deprem Master Planı´nın hazırlanması ve Afet Koordinasyon Merkezi´nin kuruluşunda önemli görevler yürüttü. Ağırman ayrıca, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Fatih ilçelerinin kentsel dönüşüm projelerinde de aktif olarak yer aldı.

Yaklaşık 4 yıl İSTON Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet AĞIRMAN, 25 Kasım 2014 itibariyle İSFALT Genel müdürü görevini yürütmektedir.

Ağırman evli ve dört çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: AHMET AĞIRMAN YENİDEN ADAY

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı