Abbott: Birçok ülke Türkiye`yi kıskanıyor

Abbott, "Ekonomik bir mucize son 10 yıldır Türkiye`de gerçekleşmekte. Ülkenizin göstermiş olduğu gelişmeyi takdirle karşılıyorum. Dünyada birçok ülke sizi kıskanıyor" sözleriyle Türkiye`ye övgü yağdırdı.

Abbott: Birçok ülke Türkiye`yi kıskanıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Avustralya Başbakanı Abbott ortak basın toplantısı yaptı Abbott, "Ekonomik bir mucize son 10 yıldır Türkiye`de gerçekleşmekte. Ülkenizin göstermiş olduğu gelişmeyi takdirle karşılıyorum. Dünyada birçok ülke sizi kıskanıyor" sözleriyle Türkiye`ye övgü yağdırdı.

Davutoğlu`nun açıklamalarından satır başları:

Terörler mücadele konusunda aynı kanaatteyiz. Türkiye ile Avustralya çok kültürlü bir yapıya sahiptir. Karşılıklı saygıya dayalı ilişkiye teşvik etmek üzere birlikte çalışacağız. BM`de birçok faaliyette beraberiz. Avustralya`dan gelen tecrübelerle dünya ekonomisindeki son gelişmeleri görüştük. Tarihi bir ziyarette geniş bir gündemle istişare imkanı bulduk. Resmi törenle Çankaya`da ilk kez karşılama yaptık. Sık sık bir araya geleceğiz ve dedelerimizin başlattığı dostluğu sürdüreceğiz

"Birçok ülke Türkiye`yi kıskanıyor"

Abbott`un açıklamalarından satır başları:

Karşılıklı saygıya dayanan bir ilişkimiz var. Anıtkabir`i ziyaret ettiğimizde oradaki aynalarda Türklerin de Avustralyalılara karşı yardım ettiklerini de gördük. O savaştan itibaren süren bir saygımız var. Ben de sizlere Avustralya halkı adına sizlere teşekkür ederim. Çok geniş konularda istişarelerde bulunduk. Güvenlik konusunda bir işbirliğimiz var ve terörizme karşı birlikte mücadele ediyoruz. Çünkü aşırıcıların özellikle de DAEŞ`in gösterdiği tehdit tüm dünyayı etkileyen bir tehdit. Bu tehdit bize kadar ulaşabiliyor. Sadece Irak ya da İran sınırlarında kalmıyor. Nihai olarak bu tehdidin yok edilmesini hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın beynini yıkama faaliyetlerini durdurmak istiyoruz. Ekonomik bir mucize son 10 yıldır Türkiye`de gerçekleşmekte. Ülkenizin göstermiş olduğu gelişmeyi takdirle karşılıyorum. Dünyada birçok ülke sizi kıskanıyor. İstanbul`da yarın bir toplantıda olacağız ve birçok işadamları bizimle birlikte olacağız. İş dünyasında birbirimizden uzak kalmayacağız. Atatürk`ün sözleriyle son vermek istiyorum. "Çocuklarınız bizim topraklarımızda huzurla uyuyor" demişti Atatürk. Büyük ilham verici bir mesaj bu.

haber 10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false