2015 KARA KUVVETLERİ UZMAN ÇAVUŞ ALIMI BAŞLADI

TSK´nin gözde kuvvetlerinden olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı personel kadrosunu tamamlamak amacıyla belli periyotlarla Uzman Çavuş alımı yapmaktadır.

2015 KARA KUVVETLERİ UZMAN ÇAVUŞ ALIMI BAŞLADI

 

TSK´nin gözde kuvvetlerinden olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı personel kadrosunu tamamlamak amacıyla belli periyotlarla Uzman Çavuş Alımı yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olmak ve erkek olmak,  lise mezunu (en az) veya yurt dışı dengi bir okul bitirmek gibi Ön başvuru şartlarına uygunsanız Kara Kuvvetleri Komutanlığı´ndan Uzman Erbaş adayı olarak Ön başvuru yapabilirsiniz.

01 Ocak 2015 gününden itibaren terhislerinden tam olarak 3 yılını bitirmemiş olmak gerekir. Düzeltilmemiş nüfus cüzdanına  göre 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren 26 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı, adaylar Ön Başvurularını Kara Kuvvetleri Komutanlığı´nın resmi internet sitesinden yapabilirler. Ön Başvurusu kabul edilen uzman erbaş adayları 2015 yılı içerisinde sınava tabi tutulmak için çağrılacaktır. Diyelim ki Ön Başvuruyu 2015 Şubat ayında yaptınız ve sınava çağrılanlar içinde isminiz yok. Üzülmeyin çünkü Ön Başvurular yıl sonuna kadar devam eder ve müteakip dönemlerde yapılacak yazılı sınavlarda da geçerli sayılmaktadır. 2015 yılında ön Başvuruyu yapan uzman erbaş adayları, sadece bir kere sınava girme hakları vardır.

Uzman Erbaş adayı olarak Ön Başvuruları kabul edilen adaylar, yazılı sınava girmek için çağrıldığında yanlarında mutlaka istenilen evrakları tam olarak getirmeleri ve burada personel temin merkezine belgelerini  vermeleri istenmektedir. Sınav sonucunda adaylar; Fiziki Yeterlilik Testi, ön Sağlık Muayenesi ve Sözlü Mülakat gibi aşamalardan geçerler. Bu aşamaları başarı ile geçen adaylar Kara Kuvvetleri Komutanlığı´nda Uzman Erbaş olarak eğitimlerinin ardından atanmalar gerçekleşir.

K.K.K.´de Uzman Erbaş olmak isteyenler daha detaylı bilgi için Başvuru Aday Formunuhttp://www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Uzman.aspx  resmi internet sitesinde mutlaka okumalarında fayda var.

KAYNAK: askerihaberler


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false