15 Temmuz´un bittiğine inanmıyorum

AK Parti İstanbul İş Başkanı Selim Temurci: 15 Temmuz´un bittiğine inanmıyorum

15 Temmuz´un bittiğine inanmıyorum

 

 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci,"15 Temmuz´un bittiğine inanmıyorum. O uzun gecenin  artçılarının devam ettiğine inanıyorum. Bugün hala, ordu ve devletin kurumlarında  bu FETÖ´cü alçakların ByLock yazışmalarını, bir takım irtibatlarını yakalıyorsak,  demektir ki FETÖ ile mücadele devam edecek" dedi. 

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz´daki  darbe girişimine ilişkin İstanbul´da devam eden "ana darbe davası", birçok  siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu üyesi tarafından takip ediliyor.  AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul 14. Ağır Ceza  Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan binadaki duruşma  salonu önünde yaptığı açıklamada, uzun zamandır davaları takip ettiklerini ve çok  farklı duygularla burada bulunduklarını anlattı.

Darbe gecesi çok büyük badire atlatıldığını vurgulayan Temurci,  "Darbeyi kimin yaptığını ve millete silah doğrulttuğunu biliyoruz. Onun için aslında bu davaların sonucunu biz gönülden biliyoruz. Bu darbeyi yapan FETÖ  alçağı ve ona aklını kiraya verenlerle ilgili kafamızda hiçbir soru işareti yoksa  biz ne için buradayız? Bu soruyu sormamız lazım." diye konuştu.

Temurci, içerde ve dışarda bu davaları itibarsızlaştırmaya çalışan bir  grup olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: "Millet olarak bu acıyı hissediyoruz. Kardeşlerimiz şehit oldu.  Milletin gönlünde gerçek anlamda tutuklu olanlara millet gerektiği zaman  gerektiği cevabı mutlaka verecektir. ´Kontrollü darbe. Şehitlerin katili  devlettir´ dediler. Bunları lanetliyoruz. Burada oluş gayemiz şudur, hukuku  itibarsızlaştırmaya çalışanlar var. Bu darbe girişimini adeta ´olmadı´ diye  millete anlatmaya çalışanlar var. Millet burada ve burada olmaya devam edecek. Bu davaların gerçek sahibi millettir. Bu dava sonuçlanıncaya kadar burada olacağız.  İzlediğimiz davalarda, kanalizasyon çukurunda yakalanan FETÖ alçakları bile, ´Biz  bunu yapmadık, haberimiz yok. Niçin buradayız?´ diyor. Onun için büyük bir algı  yönetimiyle karşı karşıyayız. Büyük bir tarih, destan yazan milletin destanı  elinden çalınmaya çalışılıyor."

BİTTİĞİNE İNANMIYORUM

Tüm İstanbulluları davaları takip etmeye çağıran Temurci, hukuka ve  adalete sonuna kadar inandıklarını, milletin hukukunu çiğneyenlere de en güzel  cevabı yine hukukun vereceğine inandıklarını anlattı.  AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, çok farklı bir dönem  yaşandığını aktararak, "15 Temmuz´un bittiğine inanmıyorum. O uzun gecenin  artçılarının devam ettiğine inanıyorum. Bugün hala, ordu ve devletin kurumlarında  bu FETÖ´cü alçakların ByLock yazışmalarını, bir takım irtibatlarını yakalıyorsak, demektir ki FETÖ ile mücadele devam edecek. Hukuka güveneceğiz. Yakınımız,  dostumuz olabilir ancak sonuç itibariyle hukuk ve adalet hepimiz için bulunmaz  bir nimettir, hepimize lazımdır. Hukuk gereken cevabı, hukuk içinde verecektir."  ifadelerini kullandı. Bu arada, bazı şehit yakınlarıyla gazi ve yakınları da ellerinde Türk  bayrağı ve idam taleplerini içeren dövizlerle açıklamayı takip etti. Gruptakiler  zaman zaman da "idam isteriz" sloganları attı.

yeniakit


Anahtar Kelimeler: Temmuz bittiğine inanmıyorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı