ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Şehir Estetiği Yönetmeliği Hükümlerine Göre; Görsel Kirlilik Oluşturan Tabelalar ve Totemler Tüm Şehirlerde Toplatılıyor. YA ERZURUM´DA?

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 

 

ERZURUMHABER25: Birçok Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Estetiği Yönetmeliği hükümlerine göre bulundukları şehirlerin ana caddelerinde görsel kirlilik oluşturan tabelaları kaldırma çalışmaları devam ederken, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin de bir an evvel şehrimiz sınırları içerisinde reklam, tabela, gölgelik (tente), saçak, boş alan, yapı ve arsa kullanımının, iletişim ve haberleşme araçlarının yol açtığı görsel kirliliği ortadan kaldırmak, reklam asma ve ticari tabela kullanımını düzenlemek, şehir estetiğine katkıda bulunmak, düzenli bir kentsel çevrenin oluşturulmasını, görüntü kirliliğinin önlenmesini ve bu işleri yapan gerçek ve tüzel kişilerle kamu kurum ve kuruluşlarının uymak zorunda oldukları esasları belirlemek amacı ile ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınarak Şehir Estetiği Yönetmeliği´ne yeni standartlar getirmesi bekleniyor.

Erzurum´da yaşayan ve şehre dışarından gelenlere sağlıklı bir görsel çevre, estetik bir kent dokusu, temiz ve zarif bir şehir algısı oluşturulması için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e seslenen vatandaşlar, Erzurum´da az sayıda olan yeşil alanlara, kaldırımlara, köprü başlarına, elektrik direklerine ya da yayaların geçişini engelleyecek güzergahlara konuşlandırılan devasa tabelaların, totem ve reklam panolarının bulunduğu yerden kaldırarak, tabelaların oluşturduğu karmaşanın bir an evvel giderilmesi gerektiğini vurguladılar.

Başkan Mehmet Sekmen´in Belediyecilik alanında bilgi, birikim ve donanımının şehrimize geç kalınmış bir mükafat olduğunun da altını çizen vatandaşlar, Erzurum geçtiğimiz iki dönem Ahmet Küçükler´le 10 yıl geriye gitmiştir dediler. Bu On yıllık kayıp Erzurum´un kara talihine damgasını vurmuştur. Başkan Mehmet Sekmen´in bu on yıllık açığı kapatmak için gece gündüz çalıştığını görmekteyiz diye konuşan vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin, yeni yönetmelikle, görsel kirliliğe sebep olan bina eklentilerine de 2017 yılında şehrimizde yapılacak olan EYOWF öncesi müdahale etmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Öte yandan, Görsel estetik düzeyini düşüren binaların yıpranmışlığı ve bakımsızlığı, bina dış cephelerine yerleştirilen çanak anten, klima, havalandırma borusu, güneş panelleri ve işyerlerinde izinsiz yapılan tente gibi unsurlara da yeni yönetmelik gereği izin verilmemesi gerekli diye konuştular. 

 


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı