Plan, AK Parti´nin alternatifini AK Parti´nin içinden çıkarmak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Erdoğan´ın yeni dönem stratejisine ve kurulma aşamasında olan parti çalışmalarına ilişkin detaylı bir analiz paylaştı.

Plan, AK Parti´nin alternatifini AK Parti´nin içinden çıkarmak

 

 

Erdoğan´ın mücadeleyi seçeceğini kaydeden Selvi, seçim sonuçlarına vurgu yaparak "yüzde 50´lik iki blok oluşmuş durumda. Şimdiki plan, AK Parti´nin alternatifini AK Parti´nin içinden çıkarmak." değerlendirmesinde bulundu. Selvi´ye göre Erdoğan kabinedeki revizyonla yetinmeyecek köklü bir ´paradigma değişikliği´ne gidecek.

23 Haziran İstanbul seçiminin mağlubu AK Parti içinde muhasebesini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan gruplar halinde vekilleriyle son durumu istişare etti ve şu anda gözler kabine ve MYK´da yapılacak revizyonda. Ancak Erdoğan´ın gündeminde bir konu daha var: Yeni kurulacak partiler. Abdullah Gül ve Ali Babacan ekibi ile Ahmet Davutoğlu hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı, illerde teşkilatlanma noktasına ulaştı.

YENİ PLAN: AK PARTİ´NİN ALTERNATİFİNİ AK PARTİ´NİN İÇİNDEN ÇIKARMAK 

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Yeni dönemde plan farklı"başlıklı yazısında Erdoğan´ın yeni süreçte atacağı adımları, revizyon beklentilerini ve partileşme sürecini hızla sürdüren isimleri yazıyor. Erdoğan´ın sadece kabine ve parti yönetiminde yapacağı değişiklikle yetinmeyeceğini kaydeden Selvi "köklü bir ?paradigma değişikliği? geleceğini söylüyor. 

2023 seçimlerine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Selvi, Erdoğan´ın, 24 Haziran seçimlerini yüzde 52 ile kazanmasının ardından 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan tabloda yüzde 50´lik iki bloğun oluştuğunu ve şimdiki planın, "AK Parti´nin alternatifini AK Parti´nin içinden çıkarmak." olduğunu öne sürüyor.

"CHP VE HDP SEÇMENİ PARTİSİNDEN MEMNUN"

?Yeni parti kurulmalı? diyenlerin önemli bir bölümünün  İYİ Parti ve MHP seçmeni olduğunu savunan Selvi " İYİ Parti seçmeni MHP´den, MHP seçmeninin bir bölümü ise AK Parti´den gitmişti. Bu seçmenler, parti sadakatini geride bırakmış ve değiştirme eşiğini aşmış. Ancak belli ki tatmin olmamış, arayışlarını sürdürüyor. İlginçtir, bu kez muhafazakâr seçmen bir arayış içinde. CHP ve HDP seçmeni partisinden memnun. Yerel seçimlerin ve İstanbul başarısının etkisi olduğu belli." ifadelerini kullanıyor. 

"TEHLİKE BÜYÜK DURUM CİDDİ"

Abdullah Gül-Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´na oluşan ilgiye dikkat çeken Selvi "AK Parti açısından esas tehlike, yeni partilerin yüzde 50´lik bloktan ne koparacağı olacak. AK Parti´den kopacak bir puan, Erdoğan karşıtlarının hanesine iki katı olarak geçecek."  uyarısında bulunuyor.

"Tehlike büyük. Durum ciddi." diyen Selvi, AK Parti seçmeninin, Erdoğan´dan umutlu olduğunu belirterek ?Reis düzeltsin? beklentisi olduğunu söylüyor. 

ERDOĞAN´DAN BEKLENTİ BÜYÜK

Toplumun başta ekonomi ve diğer rahatsız olduğu noktaların düzeltilmesi gerektiğine işaret eden Selvi "Beklentisi karşılanırsa, yeni partilerin rüzgârı kesilir. Ya aksi olursa..." diye de son uyarısını yapıyor. 


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli