ORHAN BULUTLAR ŞEHİDİMİZE HEDİYE EDİLEN DAİRENİN ARAZİSİ HAKKINDA ÇIKAN DEDİKODULARA SON NOKTAYI KOYDU

Orhan Bulutlar, Firmanın kaçak ve ruhsatsız yaptığı inşaat alanı mühürlenmiştir

ORHAN BULUTLAR ŞEHİDİMİZE HEDİYE EDİLEN DAİRENİN ARAZİSİ HAKKINDA ÇIKAN DEDİKODULARA SON NOKTAYI KOYDU

 

Bir inşaat firmasının sahibi olan Erzurumlu iş adamı İbrahim Topal tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye´nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´nda, PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır´ın ailesine rezidans bir daire hediye etmişti.

Konuyla ilgili hafta içerisinde Erkarizma İnşaat sahibi işadamımız İbrahim Topal´ın şehidimizin ailesine hediye ettiği rezidans dairenin yapılacağı arazi üzerinde problemler olduğu, arsa sahipleriyle mahkemelik oldukları, ayrıca MHP Palandöken Meclis üyesi Fatih Borulu ile de bu arazi üzerinden mahkemelik oldukları yine Belediye tarafından ruhsatlanmadığı iddiaları gazetemize ulaşmıştı.

Bizde Gazetecilik mesleği gereği Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar´ı göreve davet ederek erkarizma inşaatın yapmayı planladığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye´nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´nda, PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır´ın ailesine burada yapacağı rezidans dairelerden hediye bir tane verdiği inşaatın ruhsatlı olup olmadığını sorduk. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise konuyla ilgili bugün bir açıklama yaparak akıllara durgunluk verdi.

İŞTE BAŞKAN BULUTLAR´IN O AÇIKLAMASI

Son günler de Palandöken İlçemiz sınırları içerisinde gündeme gelen bir inşat firmasını yapmak istediği inşaatla ilgili bilgi kirliliğinin ortadan kaldırmak için bu açıklama zaruri olmuştur.

Palandöken Belediyesi ekipleri tarafından 2017 yılında tespit edilen ruhsatı bulunmayan kaçak inşaatla ilgili işlem yapılmış ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.

Ayrıca firmadan kusurların giderilmesi istenmişti.

Bahsi geçen inşaat firması kaçak inşaat ile ilgili herhangi bir işlem yapmadığı gibi Belediyemizde bugüne kadar ruhsat işlemi için yapmış olduğu her hangi bir müracaatı da bulunmamaktadır.

Kusurlarına devam eden inşaat firması Belediyemizi tüm uyarılarına rağmen dikkate almayarak çalışmalarına devam ettiği sırada ekiplerimiz tekrar ihtarda bulunmuş ve yine dikkate alınmamıştır.

Ruhsatsız ve kaçak olduğu gerekçesiyle tutanaklar tutulmuştur.

Konu Belediyemiz Encümenine intikal ettirilerek yasal ve kanunlar çerçevesin de açık bir şekil de belirtilen parasal ve yasal işlem başlatılmıştır.

Firmanı kaçak ve ruhsatsız yaptığı inşaat alanı mühürlenmiştir.

Palandöken Belediyesi olarak konuyu bir kere daha yargıya taşımıştır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false