BİZ MİLLET OLARAK ANCAK BEDELİNİ ÖDEDİĞİMİZ ŞEYLERİN SAHİBİ OLABİLECEĞİMİZİ TECRÜBELERLE ÇOK İYİ BİLİYORUZ

BİZ MİLLET OLARAK ANCAK BEDELİNİ ÖDEDİĞİMİZ ŞEYLERİN SAHİBİ OLABİLECEĞİMİZİ TECRÜBELERLE ÇOK İYİ BİLİYORUZ

BİZ MİLLET OLARAK ANCAK BEDELİNİ ÖDEDİĞİMİZ  ŞEYLERİN SAHİBİ  OLABİLECEĞİMİZİ TECRÜBELERLE ÇOK İYİ BİLİYORUZ

 

 

Kıymetli Dostlarım,

Son günlerde birbirinden çok farklı dünya görüşlerine sahip bazı arkadaşlarla sohbet ettiğimde sanki hepsi birden anlaşmışçasına; ?´Bu olayların sonu ne olur? Acaba biterler mi? Eğer bitmezlerse yeni bir şekil mi alırlar?´´ diyerek benim de düşüncelerimi sormaktalar.

Bu dostlara verdiğim cevabı sizlerle de paylaşmak isterim. Aslında bilinçaltımızın derinliklerinde hepimiz bu soruların cevabını çok iyi biliyoruz. Benim bu soruya cevabım aslında çok basit ve net? Çocukluğumdan beri doğruluğuna her zaman inandığım; ?´Ancak bedelini ödediğiniz şeylere sahip olabilirsiniz.´´ öğretisi bence bu sorunun tek cevabıdır.

Dünyaya yön veren egemen güçler, bugünkü Çin sınırındaki ata yurdumuzdan çıkıp dünyanın mihenk taşı sayılabilecek ANADOLU´yu ve TRAKYA´yı yurt tutmamızı, bir türlü kabul edememekteler.

Kıymetli Dostlarım, ÜLKEMİZİ dünyanın mihenk taşı olarak görmem benim MİLLİYETÇİ duygularımın yoğunluğundan dolayı kaynaklanmamaktadır. İlk parayı bulan Lidyalılar, ilk yazılı kanunları kullanan Babiller, ilk yazıyı bulan Sümerler bu coğrafyada yani ANADOLU ve Mezopotamya´da var olmuşlardır. Yukarıda saydığım ve başkaca sayabileceğim birçok ilki, dünya tarihinden çıkarırsak herhalde insanlık tarihi diye ortada bir şey kalmayacaktır.

Bugünkü Çin´in sınır komşusu olan ŞANLI MİLLETİMİZ, o uzak coğrafyadan gelerek dünyanın mihenk taşı olan ANADOLU´yu ele geçirip bugüne kadarda koruyabilmiştir. İşte bu durum biraz önce bahsettiğim dünyadaki egemen güçleri adeta çıldırtmaktadır. Bu yüzden kimi zaman silahlı teröre, kimi zamanda ekonomik teröre başvurarak, bize huzur vermemek ve mümkünse bizi bu coğrafyadan sürebilmek için uğraşmaktadırlar.

Bizim ATALARIMIZ´ın KIZIL ELMASI´ndan biri; bu topraklar yani ANADOLU´dur? Onların canlarıyla, kanlarıyla VATAN yaptıkları bu toprakları gerekirse tüm egemen güçlere rağmen koruyacağız ve kollayacağız (Hepimiz bunun bedelinin, gerektiğinde en değerli şeyimizden yani canımızdan vazgeçmek olduğunuda çok iyi biliyoruz.).

Bana kalırsa dünyadaki egemen güçler bu gerçekliğin halen daha farkında değiller. Çocukça bir düşünceyle bizi öldürerek, korkutarak bu topraklardan yollayabileceklerini zannediyorlar. Oysa ki onlar şunu bilmiyorlar; diğer ülkelerin savaş yaparak verdikleri ölü sayısı kadar biz bayramlarda trafik terörüne kurban veriyoruz (Çok övünülecek bir şey olmasada) aile büyüklerimizden kalan bir dönüm toprak için bile akrabalar birbirimizi öldürüyoruz.

Ölümü bu kadar kanıksamış olan bir MİLLETİ terörle korkutup, buralardan gönderebileceğine inananlar bence suya yazı yazmaya çalışmak gibi aptalca bir uğraş verdiklerini anlamalıdırlar (Atalarından miras kalan bir dönüm toprak için birbirini öldürenler bütün dünya yok olsa bile düşmana acaba bir karış toprak mı verirler?).

TÜM İSLAM ALEMİ´NİN CUMASI MÜBAREK OLSUN

BİR UMUTTUR YAŞAMAK 
SEDAT PEKER


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false