"Çocuklarımıza Sporu Sevdirelim"

Boks Milli Takım Baş Başantrenörü Gürkan Sönmez Ailelere Seslendi. "Çocuklarınıza Sporu Sevdirin"

 

 

 

Boks Milli Takım Baş Başantrenörü ve Palandöken Belediyesi Spor Başkanı Gürkan Sönmez ailelerin çocuklarını spora teşvik etmeleri konusunda uyardı.

Boks Milli Takım Baş Başantrenörü ve Palandöken Belediyesi Spor Başkanı Gürkan Sönmez, Spor yapan çocuğa ailelerin destek vermesi gerektiğini belirterek ailelere önerilerde bulundu.

Sönmez, Çocuğunuzu sabırlı, sakin ve düzenli olarak destekleyin. Sporda kazanmayı ana hedef olarak görmeyin, aksi halde kazanmayı ilk kriter olarak gören aileler çocuklarını istemeden de olsa yanlış yöne sürükleyebiliyor. Maçların sonunda bir taraf kazanırken bir tarafın yenileceğini unutmayın yenilgiyi olgun bir şekilde karşılayın. Onları ellerinden gelenin en iyisini yapmaya Alıştırın. 

Spora gittiği yerin evine yakın olması da sporun devamlılığı açısından çok önemli. Aksi halde çocuğunuzu spora bir hafta götürüp, sonraki hafta götüremezseniz gereken alışkanlığı kazanamaz ve devamlılık sağlanamaz.

Çocuğunuzu kesinlikle sevmediği alanda zorlamayın, ona başka bir spor branşını deneme fırsatı verin, alternatif sunun. Çocuğunuzun sporu yaşam tarzı haline getirmesini istiyorsanız spora giderken mutlaka keyif alması ve çok Mutlu Olmasını Sağlamalısınız.

Eğer sağlık ile ilgili herhangi bir engeli yoksa kesinlikle her çocuk her sporu yapabilir. Burada en önemli koşul, çocuğunuzun ilgi duyduğu, arkadaşları ile eğlenebildiği ve sizin kolaylıkla getirip,götürebileceğiniz bir spor kulübü tercih etmeniz.

Eğer seçilen kulüp doğru ise ilk etapta seçilen sporun ne olduğunun; futbol, basketbol, voleybol, Boks, Güreş,Karete, jimnastik, koşu, yüzme, tenis olmasının, seçilen sporun takım ya da bireysel spor olmasının fazla önemi yok. Çünkü çoğu sporda temel hareketler birbirinin çok benzeri olduğundan sporlar arasında geçiş yapılabilir Ve Zamanla Seçim Yapıp Önemseyerek Sevdiği Bir Branşda Çok Güzel Başarılar Alabilir. Burada En Önemli Bir Hususta Sporun Yaşı Yoktur, Herkez Kendilerine Uygun Bir Spor Yapabilir, İşin Sırrı İse Verdiğimiz Karar İle Başlamak Ve Vücudumuzu Spor Yapmaya Alıştırmaktır.

Boks Milli Takım Baş Başantrenörü ve Palandöken Belediyesi Spor Başkanı Gürkan Sönmez, "Spor bir milletin gençlerinin o ülkeyi ayakta tutmasını Sağlar" dedi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false