Rusyanın Dahliyle Beraber Ortadoğu´da Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

Rusyanın Dahliyle Beraber Ortadoğu´da Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

Rusyanın Dahliyle Beraber Ortadoğu´da Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

 

Kıymetli Dostlarım,

Sizlerinde dikkatinden kaçmadığı üzere Suriye konusunda masadaki oyuncularda pek bir değişiklik olmasada, rusyanın ani ve zorlayıcı hamlesiyle kartlar, mecburen yeniden dağıtılıyor. Bu ani gelişme kimse tarafından beklenmediği için herkes soğukkanlılığını koruyor gibi görünsede aslında tüm çevre ülkelerin Dışişleri Bakanlıkları´nda ciddi oranda gerilim atmosferleri yükselmiş durumda.

Başkalarına göre zamanlaması tesadüf olsada (Bana göre asla tesadüf değildir.) israilin, FİLİSTİN´de yapmış olduğu zulümler, MESCİD-İ AKSA´da MÜSLÜMANLAR´a yapmış olduğu eziyetler, bizim vicdanlarımızı kanatsa da dünya kamuoyunda bu kaos sebebiyle ve de hiç kimsenin gündeme getirmemesiyle maalesef ki yer bile bulamamaktadır.

iran farsileri, rusya ile nasıl bir gizli antlaşma yaptılarsa onlara neler vaat ettilerse rusyayı akıl almayacak sıkıntıların içine sokabilecek bir ateş çemberinin parçası haline gelmeyi ikna ederek çatışmaların içine çekmeyi başardılar.

Aslında eski TÜRKİYE olsak yani sadece patates, domates, mandalina yetiştiren her şeyi dışardan alan TÜRKİYE´nin dünyadaki bütün ülkeler tarafından kabul edilme oranı ve sevilme oranı çok yüksekti. Ancak ne zaman şartlar değişip tüm dünyanın dikkatini çekecek büyük projeleri peş peşe %100 başarı oranıyla gerçekleştirmeyi başarınca bütün her şey egemen güçler için kabul edilemez oldu.

Uluslararası diplomasi çevreleri ve istihbarat teşkilatları Suudi Arabistan ve Katar´ın finans desteğiyle çok uzun menzilli füzeler geliştirmekte olduğumuzu ayrıca da savaş teknolojisinde daha güçlü üretimler yapabilmemiz için bu iki devletten, ciddi oranda maddi destek geldiğini konuşarak diplomatik çevrelerde ki cadı kazanını kaynatıyorlar.

Kısacası kendilerinde olanı bizim sahip olmamızı istemiyorlar. Bunu engellemek içinde ellerinden gelen herşeyi maalesef ki yapıyorlar.

ÜLKEMİZ de tek parti iktidarı varken ve henüz paralel yapı tarafından sırtımızdan hançerlenmemiş iken rusyanın bize rağmen bizim desteklediğimiz Suriye´de ki gurupları vuracağını düşünmek gerçekten çok komik bir davranış olurdu. O tarihler de rus devlet başkanının CUMHURBAŞKANIMIZ için (o dönem Başbakanımızdı.) söylediği övgü dolu sözler halen daha kayıtlardadır.

israil´in,FİLİSTİN´de kesintisiz olarak bu kadar uzun süreli zulümler yapabilmesi sizce mümkün müydü ? Cevap:tabi ki değildi. Şu an siyasetin kanseri olarak bilinen koalisyon durumuna mahkum göründüğümüz için dikkat ederseniz bizle ilgili hesap yaparke, artık yarım DEVLET olarak plan yapıyorlar.

Tamam kahramanız,tamam cesuruz ancak ALLAH aşkına, lütfen biraz da akıllı olalım yaptıkları hatalarından dolayı AK Parti hükümetinin kulağını çekmeyi düşünmesi TÜRK MİLLETİ´nin en doğal hakkıdır (bir annenin evladının kulağını çektiği gibi). Ancak belki farkında olmadığımız şey AK Parti´nin kulağını çekerken kulağını kopartıp kulağının elimizde kaldığıdır.

Seçime 25 gün kala millet olarak halen daha kulak elimizdeyken ne yapacağımıza karar verememiş şekilde ortada gezip duruyoruz. MİLLETİMİZİN yapmak istediği uyarı yerine ulaşmıştır. Seçime kalan 25 günlük süre zarfında bence kulağı yerine dikip tedavisinin yapılması gerekmektedir.

Ortadoğu´da ve tüm dünyada kartlar yeniden dağıtılırken biz millet olarak koalisyon denen illetle yani siyasetin kanser olmuş haliyle bu sarmala yakalanırsak durumumuz gerçekten içler acısı olacaktır. Eğer akıllı davranamazsak ne yazık ki MİLLET olarak bu sefer ya kulağımız ya bacağımız başka milletlerin elinde kalacaktır.Takdir edersiniz ki başka milletlerin bize bu yapacakları şefkat cezalandırması değil sadece zülüm olacaktır.

Kıymetli Dostlarım, 9 Ekim Cuma günü 16:30´da RİZE/CUMHURİYET MEYDANINDA "TERÖRE LANET ET,ŞEHİDİNE SAHİP ÇIK" mitingini düzenliyoruz. Ayrıca bende konuşmacı olarak katılacağım.Katılmak isteyen tüm dostlarımız, benim davetlimdir.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

SEDAT PEKER


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false